trainen

Parkiet of je papegaai trainen? Nu Gratis te downloaden 

Alles over Klikkertraining met parkieten en papegaaien
Er zijn veel verschillende soorten trainingsmethodes en diverse vogel en trainers voor het opvoeden van vogels. Hoewel de aanpak bij de trainingsmethodes soms erg van elkaar kunnen verschillen, heeft belonen bij alle aanpakken een centrale rol voor het aan- en afleren van gedrag. Alle trainers en vogel liefhebbers weten namelijk dat het belonen van een vogel werkt!

Training gebaseerd op aanleren door belonen berust op de volgende afspraak tussen opvoeder en vogel: “Jij geeft me wat ik wil, dan geef ik jou wat jij wilt”.

Belonen is een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat bepaald gedrag van uw vogel zich in de toekomst zal herhalen. Het is dus erg belangrijk om alleen als uw vogel goed gedrag vertoont een beloning te geven. Soms belonen opvoeders onbewust ook ongewenst gedrag van hun vogel. Bijvoorbeeld: een vogel begint met schreeuwen  en de opvoeder reageert dan  beloon je het bijten  en zal dit heel waarschijnlijk daardoor in de toekomst juist gaan doen. Het is daarom essentieel om oplettend te zijn en telkens na te denken over welk gedrag van de vogel wel en niet gewenst is in de toekomst.

Een goede trainingsmethode die men kan toepassen voor het belonen tijdens de training is de “klikkermethode”, ook wel “clickertraining” of “click & treat-methode” genoemd. Deze methode staat erg in de belangstelling vanwege het gemak en de goede resultaten. Klikkertraining is een vriendelijke vorm van training die gebaseerd op conditionering en associatie. De klikker is een klein plastic doosje met een klikkend stukje metaal erin. Het klikgeluid van de klikker is een manier om met een vogel  te communiceren gedurende de training. Het klikken wordt een soort taal voor uw vogel.

Als de vogel gewenst gedrag vertoont, bijvoorbeeld gehoorzaamheid aan de baas, wordt er op de klikker gedrukt. De klikker wordt in het begin meestal gecombineerd met iets waar de vogel gek op is, zoals een (eetbare) traktatie. Deze traktatie is een beloning voor het goede gedrag van de vogel. De vogel zal aanvankelijk reageren op de traktatie, de primaire bekrachtiger. Als het geven van de traktatie gecombineerd wordt met het klikken zal dit een sof geconditioneerde bekrachtiger worden. Uw vogel zal snel leren het klikken als een beloning te zien en zal weten dat hij iets goed heeft gedaan na een bepaalde actie. Een traktatie is op dat moment in de training overbodig geworden, want de vogel zal het klikgeluid op zich zien als zijn beloning.

Het E-book verteld u alles stap voor stap hoe jij je parkiet of papegaai truckjes kan leren
zoals pootje geven, kleuren herkennen, op zijn rug liggen, zindelijk maken en  nog veel meer.

Er is niks leuker om met je parkiet of papegaai bezig te zijn en de band tussen de verzorger en de vogel zal ook alleen maar beter worden .
Wat we ook gaan bespreken in het E-book is?  Verhelpen van ongewenst gedrag wat erg vaak voor komt.
Schreeuwen bijten verlatingsangst en noem maar op,  allemaal ongewenst gedrag wat wij niet willen.
En waar je zo snel mogelijk wat aan moet doen.

Parkieten en Papegaaien trainen 

 

 Klik hier onder op het ebook  om het ebook te bestellen voor 0.00
Dit is een aanbieding en kan elk moment weer worden verhoogd

Voor vragen kan u altijd bij ons terecht

Parkieten en papegaaien trainen

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *